video

Piemonte Healthcare breidt RTLS tot zes ziekenhuizen

in RFID News on . 0 Comments

05 okt 2016 — Piemonte gezondheidszorg, een van Georgië grootste gezondheidszorg systemen, is het gebruik van een real-time locatie systeem (RTLS) dat het product eerst geïnstalleerd in het ziekenhuis van Atlanta vijf jaar geleden, voor het bijhouden van de locatie van haar activa in real-time uit te breiden. Het bedrijf is sindsdien implementeerde de oplossing in Piemonte Henry Hospital in Stockbridge, Piemonte Fayette Hospital in Fayetteville, Piemonte berghelling ziekenhuis, Jasper, en Piemonte Newnan Hospital in Newnan. Volgend jaar, leven de stevige plannen te nemen de RTLS in Piemonte Newton Hospital in Covington.

Dit jaar, begon Piemonte gezondheidszorg met behulp van de RTLS voor de specialiteit bed verhuur werking, onlangs gelanceerde om te delen zijn bedden onder haar ziekenhuizen, daardoor slaan de huurprijzen die eerder betaalde het externe bedrijven. De oplossing bestaat uit CenTrak tags en toegangspunten (apparaten die worden gebruikt voor het ontvangen van de tags' RF overbrengingen), evenals Vizzia Technologies softwareplatform, die zich bevinden op de server van het ziekenhuis.

Piemonte van Steven Kelley

Piemonte is ook met behulp van draadloze sensoren om te controleren van de temperatuur van koelkasten en diepvriezers. Voor het beheer van de temperatuur biedt Vizzia L-Com van de punt zes sensoren, de gegevens van de sensor worden beheerd op Vizzia de softwareplatform.

Piemonte Atlanta is de grootste en meest complexe van de zes ziekenhuizen die momenteel eigenaar is van het bedrijf. De faciliteit had processen in de locatie voor het beheer van de apparatuur die wordt gebruikt door verpleegkundigen, zegt Steven Kelley, Piemonte de manager van de diagnostische beeldvorming reparatie en biomedische technologie, maar nog steeds vond dat de items niet altijd beschikbaar waren wanneer het biomed afdeling of verpleegkundigen nodig hen. Elk van ongeveer 25 verpleegkundige stations beschikt over schone en vuile kamers waarin roerende medische apparatuur (MMEs), zoals pompen en adembescherming, moet worden opgeslagen. In de vuile kamer wachtte de items reiniging, terwijl ze in de cleanroom patiënt gebruiksklaar. Omdat de apparatuur kan niet altijd worden gevonden, zocht het bedrijf een oplossing van Vizzia, die een EPC Gen 2-met-frequentie (UHF) RFID-systeem in 2006.

Met de inzet van UHF RFID, Vizzia aangebracht passieve EPC Gen 2 tags boven deuropeningen, alsmede aan apparatuur. Het unieke id-nummer gecodeerd aan elke tag werd gekoppeld aan het overeenkomstige item serienummer en beschrijving, terwijl de tag boven elke deur werd gekoppeld aan die kamer of de locatie. Zebra Technologies MC90xx serie handuitlezers werknemers dan gebruikt voor toegang tot gegevens met betrekking tot de apparatuur, alsmede over het lezen van de tags en bijwerken van de informatie over de locatie. Bijvoorbeeld, lees werknemers het label boven de deuropening aan een bepaalde ruimte, zoals de reiniging gebied, vervolgens de-tag van elk stuk van materiaal in die kamer wordt gebracht.

Op een dagelijkse basis, zegt Andrew Halasz, Vizzia van president en CEO, Piemonte of Vizzia teamleden wil MME leveringen en pickups. Daarbij zouden zij hun handuitlezers met hen continu de inventarisatiegegevens bijwerken.

In 2011, het ziekenhuis overgestapt naar een RTLS-oplossing die het UHF RFID-systeem te vervangen. "De reden achter dat was verder verfijnen van asset-management processen en bijhouden van de meer actieve objecten, zoals rolstoelen en gurneys," Halasz verklaart, "terwijl het ook toelaten van toekomstige proces verbetering initiatieven, zoals de verhoging van de workflow van het personeel."

Hoewel het RFID-systeem hielp het ziekenhuis controleren MMEs zoals zij bewoog zich door het reinigingsproces en terwijl ze hergebruik wachtte, Kelley zegt, de oplossing niet iets buiten deze bijhouden kon aangewezen, en gecodeerde gebieden. "Het passieve RFID-systeem bleek de laatste bekende locatie" van een stuk van apparatuur, legt hij uit, maar het ziekenhuis wilde beter te laten opvallen.

Dus in 2011, Vizzia een CenTrak RTLS-oplossing in Piemonte Atlanta ziekenhuis geïnstalleerd. CenTrak tags werden gekoppeld aan rolstoelen, gurneys, bedden en MMEs. Each tag ontvangt van de id-nummers langs bakens van de infrarood (IR) binnen haar bereik, dan stuurt die informatie, samen met een eigen id, met een toegangspunt CenTrak, via een 900 MHz RF-signaal.

Vizzia van Andrew Halasz

Piemonte begon vervolgens installeren de RTLS technologie bij de andere ziekenhuizen. Bij elke faciliteit, worden 80 tot 130 toegewijde CenTrak toegangspunten geïnstalleerd. Elke patiënt en procedure kamer heeft een batterij-aangedreven CenTrak Gen2IR infrarood baken, en alle roerende medische apparatuur is gelabeld met CenTrak multi-mode Asset-Tags. De Vizzia-software maakt gebruik van de gegevens van de RTLS om locatie-informatie weer te geven, en om het ziekenhuis historische om gegevens te verzamelen om beter te begrijpen trends, zoals welke apparatuur niet wordt gebruikt, of waar de knelpunten zich voordoen.

"Ik kan zien waar en wanneer items zijn niet terug te gaan in de bevuilde kamer," zegt Kelley. "I can see als er vijf pompen op één kamer zijn." De software detecteert ook als een protocol niet wordt gevolgd. Bijvoorbeeld, als een stuk van apparatuur wordt gebruikt op een patiënt, dan wordt verplaatst naar een andere patiënt kamer zonder eerste ondergaan de juiste schoonmaak procedure, zal het systeem die gebeurtenis weergegeven.

Bovendien, Kelley zegt, in het geval dat een apparaat wordt herinnerd, niet alleen kan hij gebruiken het systeem te identificeren waar dat item ligt in real time (dus dat het kan worden opgehaald), maar hij kan ook het bekijken van historische gegevens met betrekking tot waar het apparaat is geweest, zoals welke patiënt kamers. Dat informatie kan vervolgens worden vergeleken met de medische administratiesysteem, dus die aangeeft welke patiënt contact dat apparaat kan zijn geweest.

Nu het systeem wordt geïnstalleerd helemaal van Piemonte van voorzieningen, Kelley zegt, ziekenhuisbeheer extern kunt weergeven van de inventaris van de activa helemaal van de ziekenhuizen, en kan identificeren als er iets moet worden verplaatst, zoals een bijzondere specialiteit bed dat heeft zijn vervoerd naar een ziekenhuis maar moet worden teruggestuurd naar de andere. Piemonte is nu verhuurt haar bedden naar eigen ziekenhuizen, om te voorkomen dat het betalen van bovenmatige huurprijzen aan derden. Kelley verwacht van Piemonte bed-verhuur dienst zal het bedrijf geld besparen. De technologie reduceert de hoeveelheid arbeid tijd dat personeel moeten besteden de vloeren op zoek naar de ontbrekende items lopen en ook vermindert de noodzaak voor de aankoop van extra items als een bijzondere specialiteit bed gevonden worden kan.

Dit artikel is afkomstig uit rfidjournal.com, te weten meer info vindt u het.

Last update: Jan 09, 2020

Related Article

Comments

Leave a Comment

Leave a Reply